Modificari majore in algoritmul Google in luna august 2022 pentru administratorii de site-uri web

Mario Grigorescu
3 min readAug 29, 2022

--

Actualizarea continutului util de la Google este acum in curs de desfasurare. Actualizarea poate dura pana la cateva saptamani pentru a se implementa, asa ca urmariti vizibilitatea site-ului dvs. web in Google in urmatoarele saptamani.

Google a actualizat saptamana trecuta liniile directoare ale evaluatorilor de calitate a cautarii, ceea ce este intotdeauna o veste mare in lumea SEO. Google Search Console si-a actualizat documentatia de ajutor in jurul interogarilor anonime. Google Search Console Insights functioneaza acum cu Google Analytics 4 si va puteti verifica din nou proprietatile utilizand DNS CNAME. De asemenea, un nou raport de indexare video este acum in curs de desfasurare.

Google a anuntat o gramada de modificari la Merchant Center, iar pe partea locala, aplicatia Google My Business a incetat sa mai functioneze. In plus, Google testeaza noi prototipuri AR si au anuntat castiguri relevante in viitorul apropiat.

Ca un memento, actualizarea continutului util Google este un semnal la nivelul intregului site. Acesta vizeaza site-urile care au o cantitate relativ mare de continut nesatisfacator sau nefolositor, in care continutul este scris in primul rand pentru motoarele de cautare.

Pe scurt, ati scris acea parte de continut pentru a va pozitiona pe Google sau ati scris-o pentru a ajuta utilizatorii?

Anuntul. Google a spus pe pagina sa de actualizare pe 25 august: “s-a lansat actualizarea continutului util din august 2022. Lansarea ar putea dura pana la doua saptamani pentru a fi finalizata”.

Lansarea a inceput in aceasta dimineata. Google ne va actualiza cu informatii noi atunci cand aceasta actualizare va fi finalizata.

Actualizarea ar trebui sa se termine de implementat intr-o saptamana sau doua. Google a spus ca putem, de asemenea, sa verificam pagina de actualizari de cautare pentru actualizari privind momentul in care se va termina de implementat.

Ce trebuie sa faceti daca sunteti lovit de actualizarile de la Google?

Google a furnizat o lista de intrebari pe care vi le puteti pune cu privire la continutul dumneavoastra. Cititi aceste intrebari, asa cum apar in acest link, si, intr-o maniera impartiala, intrebati-va daca continutul dvs. este in concordanta cu aceasta actualizare.

Retineti, daca ati fost lovit de aceasta actualizare, poate dura cateva luni pentru a va recupera clasarea in Google, daca faceti totul corect si daca faceti modificari ale continutului dvs. in tot acest timp.

Noua actualizare a continutului util vizeaza in mod specific “continutul care pare sa fi fost creat in primul rand pentru a fi bine clasat in motoarele de cautare, mai degraba decat pentru a ajuta sau informa oamenii”, a declarat Google. Aceasta actualizare urmareste sa ajute persoanele care efectueaza cautari sa gaseasca “continut de inalta calitate“!

Google doreste sa recompenseze un continut mai bun si mai util, care a fost scris pentru oameni si pentru a ajuta utilizatorii.

Continutul scris cu scopul de a fi clasat in motoarele de cautare, poate numit continut “search engine first“, a fost un subiect care apare din ce in ce mai des in social media si in alte domenii. Pe scurt, cei care fac cautari devin frustrati de faptul ca ajung pe pagini web care nu ii ajuta, dar care se claseaza bine in cautari pentru ca au fost concepute pentru a se clasa bine.

Acest algoritm urmareste sa retrogradeze aceste tipuri de site-uri web, promovand in acelasi timp site-uri web mai utile, concepute pentru oameni, mai presus de motoarele de cautare.

Google a declarat ca acesta este un “efort continuu de a reduce continutul de calitate scazuta si de a facilita gasirea de continut care se simte autentic si util in cautare”. Acest lucru vizeaza continutul scris pentru motoarele de cautare in detrimentul continutului destinat mai intai oamenilor.

De ce ne intereseaza. Daca observati schimbari de clasament si vizibilitate in cautarea Google in urmatoarele zile, mai ales daca acestea au fost schimbari mari, probabil ca le puteti atribui acestei actualizari. Cititi sfaturile Google, faceti modificarile necesare si sperati la o recuperare a clasamentului pierdut in lunile urmatoare.

--

--

Mario Grigorescu

Owner&Founger at Agent Promovator - Digital Marketing Consultant - Google Partner Engagement Specialist [SEO & SEM]