6 motive pentru care serviciul de newsletter este esential pentru succesul tau in marketingul digital in 2024

Mario Grigorescu
5 min readMay 6, 2024

Sa refaci vechea strategie de newsletter iti poate reporni marketingul digital si iti poate atrage clientii.

Daca credeti ca buletinele de stiri (newsletterele) nu mai sunt relevante in lumea de astazi, bazata pe social media, mai ganditi-va o data. In arena extrem de competitiva a marketingului digital, se pare ca buletinele de stiri inca mai au un loc in jocul de comunicare. Intr-o lume care zumzaie de postari pe instagram si like-uri, multi considera ca un buletin informativ bine ingrijit este o oaza binevenita de informatii si noutati.

Daca sunt executate bine, buletinele de stiri pot fi un instrument puternic de marketing digital, ajutandu-va sa creati relatii mai puternice cu clientii, sa stimulati implicarea si sa incurajati loialitatea fata de marca.

Haideti sa exploram cele mai importante sase beneficii ale existentei unui newsletter pentru brandul dumneavoastra!

1. Comunicarea directa

Prin utilizarea buletinelor informative, intreprinderile nou infiintate pot controla momentul si tonul comunicarii. Acest lucru este crucial atunci cand gestionati comunicarile in timpul lansarilor de produse, actualizarilor sau crizelor. Aceasta abilitate de a comunica direct atat cu clientii potentiali, cat si cu cei existenti, este de nepretuit, deoarece ajuta la construirea loialitatii fata de marca si incurajeaza afacerile la inceput de drum.

De exemplu, un start-up din domeniul tehnologiei ar putea folosi un newsletter pentru a anunta direct clientilor sai o noua versiune de software. Oferind un acces anticipat si exclusiv prin intermediul buletinului informativ, ii puteti face pe abonatii dvs. sa se simta apreciati si speciali, incurajand loialitatea si crescand potential ratele de adoptare a utilizatorilor.

2. Rentabilitate

In comparatie cu alte instrumente de marketing, buletinele de stiri sunt relativ putin costisitoare si, prin urmare, reprezinta o metoda de marketing rentabila. Flodesk sugereaza ca trimiterea de buletine informative catre un public de 10 000 de abonati cu ajutorul unei platforme de marketing prin e-mail ar putea costa mai putin de 40 USD pe luna — un pret mic avand in vedere potentialul randament al investitiei (ROI) de 40 USD pentru fiecare 1 USD cheltuit pentru marketing prin e-mail.

Multe platforme de marketing prin e-mail, cum ar fi Mailchimp, Sendinblue sau Constant Contact, ofera preturi diferentiate, inclusiv optiuni gratuite care se potrivesc unui anumit numar de abonati sau de e-mailuri pe luna. Aceasta scalabilitate permite startup-urilor sa se adapteze pe masura ce se dezvolta, fara a se angaja la cheltuieli initiale semnificative.

De exemplu, un mic startup de comert electronic poate incepe cu un instrument gratuit de marketing prin e-mail pentru a trimite buletine informative lunare unei liste de 2.000 de abonati. Pe masura ce baza lor de abonati creste, pot opta pentru functii mai avansate, cum ar fi automatizarea sau testarea A/B, care sunt inca mai accesibile in comparatie cu campaniile publicitare la scara larga.

https://agentpromovator.ro/ce-inseamna-consultant-in-marketing/

3. Rezultate masurabile

Eficacitatea buletinelor de stiri poate fi masurata cu usurinta printr-o varietate de parametri, cum ar fi:

  • Ratele de deschidere
  • Ratele de clic (CTR)
  • Ratele de dezabonare
  • Ratele de respingere
  • Conversii
  • Utilizatori activi saptamanal/lunar (WAU/MAU)
  • Abonati inactivi

Aceste date ajuta startup-urile sa inteleaga ce continut rezoneaza cu publicul lor, perfectionand astfel nu doar ceea ce spun, ci si modul in care o fac.

De exemplu, un startup axat pe un stil de viata sustenabil ar putea folosi acesti parametri pentru a testa doua linii de subiect diferite pentru a vedea care genereaza mai multe rate de deschidere. Aceste date pot apoi sa influenteze tonul si continutul viitoarelor buletine informative, optimizand implicarea.

4. Segmentarea si personalizarea

Campaniile de e-mail marketing personalizate in cadrul buletinelor de stiri merg dincolo de simpla adresare a abonatilor dupa nume. Buletinele de stiri pot fi foarte bine personalizate pentru a raspunde nevoilor specifice ale diferitelor segmente de public. Prin utilizarea datelor privind comportamentul utilizatorilor, istoricul achizitiilor sau datele demografice, startup-urile pot imbunatati semnificativ implicarea clientilor.

De exemplu, daca administrati o aplicatie de fitness, ati putea sa va segmentati destinatarii buletinelor informative in functie de nivelul de activitate inregistrat de aplicatie — utilizatorii activi primesc sfaturi avansate de antrenament, in timp ce incepatorii primesc exercitii de baza si continut motivational. Acest nivel de personalizare poate spori implicarea si satisfactia utilizatorilor.

5. Distributia continutului

Buletinele de stiri sunt un mijloc excelent de distribuire a continutului, cum ar fi postarile de pe blog, anunturile privind noile produse, studiile de caz si povestile utilizatorilor. Acest lucru nu numai ca va ajuta sa va mentineti audienta implicata, dar conduce si traficul catre site-ul dvs. web, sporindu-va vizibilitatea online.

De exemplu, un startup care ofera cursuri de gatit ar putea impartasi retete saptamanale, sfaturi culinare si linkuri catre videoclipurile lor de demonstratie culinara. In acest fel, puteti oferi informatii de specialitate, dar ii puteti si incuraja sa va viziteze site-ul web si sa se inscrie la cursuri.

Includerea de continut relevant pentru domeniul dvs. care nu este neaparat creat de dvs. — cum ar fi stiri din industrie sau lucrari de cercetare — poate contribui, de asemenea, la stabilirea brandului dvs. ca lider de opinie prin furnizarea constanta de informatii valoroase.

6. Construirea de relatii

Buletinele de stiri trimise regulat ajuta la construirea de relatii in timp, mentinand brandul dvs. in top. Acest lucru poate fi deosebit de valoros in ciclurile de vanzare mai lungi sau in industriile in care increderea si familiaritatea cu marca joaca un rol crucial in deciziile consumatorilor. Buletinele de stiri intretin o conversatie dincolo de simplele tranzactii, incurajand un sentiment de comunitate in jurul marcii dvs.

De exemplu, un serviciu de abonament la carti ar putea folosi buletinul sau informativ lunar pentru a impartasi recenzii de carti, interviuri cu autorii si selectii de lectura ale membrilor, creand un sentiment de club in randul abonatilor si incurajand angajamentul continuu si reinnoirea abonamentelor.

https://agentpromovator.ro/consultanta-in-marketing-digital/

Concluzie

Buletinele de stiri sunt un atu puternic in setul de instrumente de marketing digital, oferind un mijloc direct si personalizat de comunicare care rezoneaza cu publicul exigent de astazi. Prin integrarea unui buletin informativ bine pus la punct in strategia dvs. de marketing, puteti spori semnificativ vizibilitatea brandului, cultiva relatiile cu clientii si obtine rezultate masurabile.

--

--

Mario Grigorescu

Stiri din Marketingul Online si Noutati dinTehnologie | Articole despre: Autism, Medicina, Turism, Auto, Educatie, Cursuri www.AgentPromovator.ro