5 pasi pentru un content marketing care sa devina viral

Mario Grigorescu
5 min readApr 22, 2024

Puteti obtine un ROI semnificativ prin eforturi SEO de sine statatoare, dar pentru o crestere sustinuta si robusta, este esential sa completati SEO cu o strategie cuprinzatoare pentru un content marketing care sa devina viral. Atunci cand sunt integrate perfect, SEO si marketingul de continut au potentialul de a deveni cele mai eficiente canale digitale, in primul rand pentru ca nu depind de cheltuieli continue si se dezvolta organic in timp. Chiar daca productia de continut se opreste, ROI-ul persista — un avantaj unic chiar si fata de social media organica, care se bazeaza pe momente virale trecatoare care se risipesc in timp.

Contrar conceptiilor gresite comune, abundenta de continut nu este obligatorie. Cheia consta in selectarea strategica a subiectelor, mai degraba decat in alegeri aleatorii. Optarea pentru o abordare strategica minimizeaza eforturile de productie de continut, maximizand in acelasi timp ROI-ul.

Iata cinci pasi care sa va ajute sa planificati si sa executati o strategie de marketing de continut care sa ofere un ROI maxim fara investitii inutile.

1. Selectati subiectele pe baza cercetarii cuvintelor cheie

Motoarele de cautare pot fi comparate cu o vasta baza de date de intentii. Prin urmare, cercetarea cuvintelor cheie este o cercetare de piata. Literalmente, zeci de mii de respondenti impartiali ridica mana prin comportamentele lor de cautare si ne spun ce informatii, produse si servicii ii intereseaza. Este logic sa dezvolti continut pe baza unei analize a intereselor publicului tau tinta, nu-i asa?

Ridicarea acestei abordari implica efectuarea unei analize competitive pentru a identifica cuvintele cheie care sunt mai fezabile pentru a se clasa in rezultatele cautarii organice. Facand un pas mai departe, puteti efectua o analiza a decalajelor pentru a identifica cuvintele-cheie care genereaza un volum substantial de cautari, dar care returneaza mai putin continut pentru a concura in cadrul rezultatelor cautarii. Ulterior, puteti determina subiectele de continut care se aliniaza cu cuvintele-cheie vizate.

2. Optimizati continutul pentru cuvintele-cheie tinta

Atunci cand elaborati continut optimizat, exista numeroase bune practici de care trebuie sa tineti cont. Printre acestea se numara incorporarea cuvintelor-cheie tinta in antet, urmarirea unei densitati a cuvintelor-cheie de 10% si prezentarea cuvintelor-cheie tinta atat in propozitia de deschidere, cat si in cea de incheiere. Lista poate continua. Cu toate acestea, intr-un scenariu in care toti ceilalti factori de clasificare sunt egali, factorul determinant crucial pentru o clasificare mai buna decat site-urile de top este sa ai un continut mai bine optimizat. Acest lucru subliniaza importanta selectarii subiectelor de continut pe baza cuvintelor-cheie care au atat un volum mare de cautari, cat si o concurenta mai mica, simplificand procesul de optimizare a continutului prin relaxarea cerintelor.

In plus, aceasta abordare permite continutului optimizat sa ofere o experienta de citire mai naturala, fara a fi nevoie de o umplere excesiva cu cuvinte cheie, pastrand claritatea mesajelor si protejand valoarea marcii dumneavoastra.

https://agentpromovator.ro/ce-inseamna-consultant-in-marketing/

3. Configurati un centru de resurse vs. un blog

Provocarea cu un blog consta in ordonarea cronologica a articolelor in functie de data publicarii lor. In timp ce articolele noi primesc un impuls de prospetime in rezultatele de cautare, cele mai vechi sunt de obicei devalorizate si tind sa isi piarda vizibilitatea in timp. Paginarea si organizarea in functie de luna si an sunt principalii vinovati care semnaleaza motoarelor de cautare sa devalorizeze articolele organizate in acest mod. Articolele ingropate adanc in paginare sau categorisite cu date mai vechi pot fi chiar excluse cu totul din indexurile de cautare din cauza limitarilor de stocare.

O abordare mai eficienta consta in crearea unui centru de resurse care sa prezinte continut vesnic organizat in functie de subiect. Articolele din centrul de resurse tind sa aiba o durata de viata mai lunga in rezultatele cautarilor, deoarece continutul mai vechi nu este devalorizat in acelasi mod, oferind o metoda eficienta de mentinere a vizibilitatii de cautare in timp.

4. Conduceti link-uri catre articole cu text de ancorare optimizat

Construirea de linkuri a avut in trecut o reputatie negativa, dar ultima generatie de schimburi de linkuri prezinta un risc minim pentru potentialul de clasificare al unui site web, spre deosebire de trecut. In plus, atunci cand este executata corect, o campanie cuprinzatoare de link-building creste incontestabil vizibilitatea.

Solicitarea ca anumite cuvinte cheie sa fie incluse in textul de ancorare utilizat de site-urile terte care se leaga de site-ul dvs. web ramane extrem de eficienta pentru cresterea clasamentului in motoarele de cautare pentru acele cuvinte cheie vizate. Cu toate acestea, trebuie sa aveti grija sa evitati sa exagerati, deoarece acest lucru poate declansa semnale de alarma in randul motoarelor de cautare, ceea ce poate duce la o penalizare a pozitionarii sau, mai probabil, poate determina motoarele sa nu ia in considerare link-ul.

Luarea in considerare a calitatii site-urilor care se leaga de al dumneavoastra este cruciala. Momentul si cantitatea de linkuri joaca, de asemenea, un rol important, anumite praguri putand sa ridice stegulete rosii. Cu toate acestea, un practician calificat poate executa strategic o campanie cu riscuri minime. Pentru cei care au obiective de crestere ambitioase, este recomandabil sa includa in plan o strategie bine gandita de creare de linkuri.

https://agentpromovator.ro/consultanta-in-marketing-digital/

5. Evitati functionalitatea “Load More” (Incarca mai mult)

Functionalitatea “load more”, un plug-in al sistemului de gestionare a continutului care ar fi trebuit sa fie eliminat cu ani in urma, reprezinta o provocare pentru accesibilitatea motoarelor de cautare. Daca optati pentru functionalitatea “load more” pentru a imbunatati gradul de utilizare, fiti constient ca exista o sansa semnificativa ca continutul de sub incarcarea initiala sa fie inaccesibil pentru motoarele de cautare si sa nu fie inclus in rezultatele cautarii. Un test simplu presupune copierea si lipirea unui bloc de continut de sub prima incarcare, includerea acestuia intre ghilimele si efectuarea unei cautari Google. Daca pagina nu apare in rezultatele cautarii, inseamna ca continutul este inaccesibil.

Desi exista solutii de rezolvare pentru a atenua aceasta problema, cum ar fi utilizarea unei harti de site si plasarea paginarii deasupra functiei, organizarea articolelor in functie de subiect in loc sa se bazeze pe o pagina cu derulare lunga este o abordare mai eficienta pentru vizibilitatea organica in motoarele de cautare.

Concluzie

Daca este planificat si executat in mod strategic, marketingul de continut are potentialul de a produce un ROI mai mare in comparatie cu alte canale digitale, in special pe masura ce trece timpul dincolo de primul an. Acest lucru se datoreaza faptului ca vizibilitatea continutului in rezultatele cautarilor organice nu necesita investitii continue si tinde sa creasca in timp. Cu toate acestea, atingerea acestui nivel de succes necesita o selectie meticuloasa a subiectelor de continut pe baza unei cercetari cuprinzatoare a cuvintelor-cheie si a unei analize competitive.

Asigurati-va ca optimizati articolele pentru cuvintele-cheie vizate, urmand cele mai bune practici SEO, si abordati orice probleme de accesibilitate care ar putea impiedica performanta in motoarele de cautare. De asemenea, trebuie sa structurati continutul intr-un mod care sa ii maximizeze valoarea in ochii motoarelor de cautare, pozitionandu-l ca fiind vesnic verde si durabil. In plus, planificati si executati cu atentie o strategie eficienta de creare de linkuri pentru a spori vizibilitatea in motoarele de cautare.

--

--

Mario Grigorescu

Stiri din Marketingul Online si Noutati dinTehnologie | Articole despre: Autism, Medicina, Turism, Auto, Educatie, Cursuri www.AgentPromovator.ro